keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

mukavoo kevättä...

Olipa pakko liittää tää kuva tähän vähän niinkuin muistutuksena mitä kaikkea mukavaa meillä kaupasta tällä hetkellä suapi. Sunnuntai aamuna kisälli ennen töihin lähtöä keitteli parsat, uudetperunat ja viäntipä myös pikku hollandaiset siihen kylkeen. Ja ol muuten hyvvee! 
Resepti:
Kuori parsat ja poista tyviosa. Keitä väljässä vedessä n.2min, jonka jälkeen siirrä parsat joko todella kylmän juoksevan veden alle tai jääkuutioiden päälle ja jäähytä.
Siirrä syrjään odottamaan myöhempää paistamista varten.
Hollandaise: 2 salottisipulia, 0,5dl valkoviinietikkaa, 1,5dl vettä, hieman persiljaa, 5kpl keltuaista, 200g voita, ja hieman sitruunanmehua.
Kuullota sipulit ja persilja nopeasti kevyessä öljyssä. Lisää etikka ja kiehauta nopeasti puoleen. Lisää vesi ja keitä niin että valmista lientä jää 1dl. Siivilöi valmis liemi. Kaada liemi ja keltuaiset metalliseen astiaan joka sopii toisen kattilan päälle. alempaan kattilaan vesi kiehumaan. Vispilällä hämmentäen lämmitä liemi ja keltuaiset 84´ asteiseksi, ei saa kiehua muuten tuloksena kokkelia. Siirrä astia levyltä ja lisää kuutioitu voi ja vähän sitruunan mehua. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Keitä perunat, ja paista parsat öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Huom! paistamisen takia kannattaa tosissaan muistaa parsa jättää keittämis vaiheessa napakoiksi. Parsa maistuu parhaalle paistettuna koska sen makumolekyylit ovat rasva sidonnaisia.
Lopuksi annoksen sivuun vähän kylmäsavulohta VOT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti